Vídeo resum del Feslloch! del 2009

/ 25 juliol ’09

La Gira clou la seua quarta edició amb més de 23.000 assistents i més de 3.200 assistents al Feslloch ‘09

/ 20 juliol ’09

Comiat de La Gossa Sorda al Feslloch '09El festival valencià Feslloch es consolida en el panorama musical després d’arribar als 3200 assistents i completar més de 30 hores de programació continuada.

Els més de 3000 assistents de divendres i dissabte al Feslloch van posar punt i final a un circuit de 30 concerts amb l’actuació de 40 grups i 6000 km recorregut. L’organització s’ha mostrat “molt satisfeta” amb el resultat del Festival i ha destacat el bon ambient entre els assistents i l’acollida dels veïns de Benlloch. En total, el Feslloch ha representat més de 30 hores de programació continuada amb les actuacions de Gertrudis, Betagarri, Lonomdelporc, Desgavell, Sva-ters, Pascu Selector, La Gossa Sorda, Aspencat, Joan Miquel Oliver, The Skafeinats, Nit de Grills, Cesk Freixas, Rapsodes, Jezie, Neuròtics, At-Versaris i Xavi Castillo. També amb tallers, debats, torneig de futbol i la jornada d’entitats joves. El Feslloch ha estat organitzat per Reviscola, Escola Valenciana, el CF Benlloch i l’Ajuntament local.

El darrer 17 de març La Gira-Festival Itinerant de Música en Valencià que organitza Escola Valenciana va donar el seu tret d’eixida davant 3000 persones en el concert de falles. Des d’aleshores s’han celebrat 30 concerts itinerants al llarg del territori valencià, i també a Barcelona, Borges Blanques (Lleida) i Mallorca. En total, més de 23.000 assistents i 40 grups participants han estat presents a Burjassot, La Pobla de Farnals (2), Castelló (2), Llutxent, Barcelona, Sa Pobla (Mallorca), Alcàsser, Almussafes, València, Polop, Teulada, Daimús, L’Alcora, Calp, Cocentaina (2), Picassent, Alacant Fogueres, Gaianes i Les Borges Blanques, Torrent, Ontinyent, Ondara, Sant Mateu, Sant Vicent, Catarroja.

La Gira és el festival Itinerant de música en valencià que acompanya totes les Trobades d’Escoles d’Ensenyament en Valencià. Aquesta és la quarta edició d’una iniciativa musical creada per Escola Valenciana i que consisteix a fer concerts amb grups de música en valencià arreu de les nostres comarques, coincidint amb les Festes per la Llengua per tal d’atraure al públic jove. En aquesta quarta edició totes les entitats i institucions que acullen La Gira han batut records de participació, amb més de 23.000 assitents. La quarta edició ha estat, per una banda la de la consolidació, amb més de 30 concerts programats, conjuntament amb el circuit So de Sons als instituts de secundària, i per una altra la de l’entrada al món 2.0 i les xarxes socials, com ara Facebook. Alhora, dos espots amb animacions en 3D del cantautor Pau Alabajos, de Miquel Gironés d’Obrint Pas, Josep Nadal de La Gossa Sorda i Mireia Vives de Rapsodes, han significat un pas molt important en la consolidació de la imatge i de la marca de La Gira, esdevenint un referent musical imprescindible a l’escena valenciana I europea.

Més de 2.000 persones al concert de cloenda

/ 13 juliol ’09

Joan Miquel Oliver al Feslloch'09Joan Miquel Oliver (foto) va obrir el concert de dissabte a la nit, que es va tancar ja ben entrades les 7 del matí amb l’Orquestra Pato Daniel i membres de La Gossa Sorda dalt de l’escenari, i un miler de persones a baix que encara tenien el cos per a marxa. Unes 2.000 persones van acudir al concert, però moltes més són les que al llarg del cap de setmana han fet cap a Benlloch per a assistir i participar en les activitats programades.

A banda del concert de la nit, el ‘chou’ de Xavi Castillo a l’escenari principal, el FesRap al carrer i l’actuació de Cesc Freixas a l’Auditori van ser les activitats més seguides. També es va presentar el llibre ‘Ara País Valencià’ i es va celebrar el campionat de futbet i la primer Trobada d’Entitats.

Molta, molta gent al Feslloch

/ 11 juliol ’09

Betagarri al FesllochSuperades totes les espectatives d’assistència (ja donarem xifres, ja…), el concert d’anit amb Betagarri, Sva-Ters, Gertrudis, Lonomdelporc i Desgavell també ens va regalar moments de gran qualitat musical. Especialment destacada va ser l’actuació del grup basc Betagarri que, a més del seu repertori més conegut, ens va oferir algunes cançons encara inèdites i que sonaren per primera vegada a Benlloch.

Avuí continuen les activitats del Feslloch, i diuen que hi ha gent que ha aconseguit empalmar el concert (Pasqu Selector ha punxat fins que ens ha eixit el sol) amb l’excursió a la serra, la Trobada d’entitats o el campionat de futbet.

La Gira’09 en 143.820 píxels

/ 10 juliol ’09

La Gira'09 en 143.820 píxels

El Feslloch tancarà dissabte una Gira amb més de 20.000 assitents a 35 concerts realitzats arreu del territori. Per a anunciar els diferents concerts vam elaborar uns cartells molt especials en els que s’han retratat, píxel a píxel, a 188 músics i cantants d’un total de 35 grups. A una mitjana de 765 píxels usats en cadascún dels retrats, això fa un total de 143.820 píxels!

L’objectiu d’aquest desgavell d’imaginació era vincular la campanya impressa amb l’electrònica, feta bàsicament a través de Facebook (fins i tot en el concert que inaugurava la Gira’09, que va ser en Falles a Burjassot, un dels grups que tocaven va ser triat per votació popular en aquest mitjà!). Sense haver-ho previst, alguns dels membres dels grups pixelats van començar a etiquetar-se a la galeria d’imatges creada per l’autor al seu perfil de Facebook. Si disposeu d’un perfil a Facebook, podéu accedir a aquesta galeria on estan tots els grups pixelats que han format part dels cartells de la Gira’09.

Més a prop de Benlloch

/ 07 juliol ’09

Hem imprès 2.500 programes de mà per a què aquest cap de setmana no us perdeu cap de les activitats del Feslloch. El programa inclou un plànol amb les localitzacions i altres serveis que podeu trobar en aquest bonic poble de les comarques de Castelló. Podéu demanar-lo al punt d’informació del Feslloch, mentrestant vegeu ací la versió en PDF.

Al web de l’Ajuntament de Benlloch veureu fotografies de les instal·lacions del poble, i també del seu entorn i costums.

Ja tenim ací el FESPOT!

/ 2 juliol ’09

Feslloch! a la vista

/ 15 juny ’09