ies_ribalta_castello

El ‘Feslloch als instituts’ va començar a finals d’abril i finalitzarà la gira de xarrades a juny. Per segon any, l’organització del festival de música en valencià ha dissenyat xarrades destinades als instituts de les comarques de Castelló amb la intenció d’acostar a l’alumnat de Secundària i Batxillerat el ric i divers panorama de la música feta per grups i solistes que canten en valencià, així com les propostes musicals i les diferents activitats del festival.

Per ara hi ha 20 sessions concretades a instituts de Borriana, Almenara, Castelló, el Grau de Castelló, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Sant Mateu, l’Alcora, Onda, la Vall d’Alba, Benassal i Peníscola.

En total més de 600 alumnes de Secundària i Batxillerat assistiran a les sessions informatives sobre el festival, que els obri les portes al panorama de la música en valencià. Aquest fet ha estat possible gràcies a la implicació del professorat.

Un dels objectius del festival és promoure els grups de música de les comarques de Castelló. Enguany cinc formacions de les comarques de Castelló formen part del cartell del Feslloch, que compta amb una trentea de propostes musicals.

Els grups seleccionats han estat Égalité, El Blüe, Contratempo, Talps i Trobadorets, aquest últim dedicat als més menuts que van al festival. A part, el Feslloch l’obrirà un correbars amb la Xaranga de Benlloch, conformada per músics de la Banda Municipal del poble.

Des de l’organització del Feslloch es té disponibilitat per ampliar les xarrades als instituts de qualsevol comarca del País Valencià. Si hi ha professorat interessat es poden adreçar al correu electrònic comunicacio@feslloch.com