La Regidoria de Foment de l’Ajuntament de Benlloch ha organitzat la celebració de la Festa de la Verema per al dia 16 de novembre a les 20:30h, un esdeveniment anual que compta enguany amb quatre figures destacades: La primera és una selecció dels millors vins de la nostra terra, que ha estat realitzada per Joan C. Martín, la segona de les figures presents.

Joan C. Martín és enòleg, ha publicat articles de premsa i ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. És autor de diversos llibres: Manual de vinos valencianos, El vins de l ́arc mediterrani i Valencians contra la fil·loxera.

La tercera figura és el gran grup valencià, Obrint Pas, que posarà la pota musical enllaçant el seu repertori amb les narracions de Joan C. Martí i els vins presentats. Obrint Pas actuarà en versió acústica i amb instrumentació tradicional amb el seu repertori més popular. A partir de les cançons més evocadores d’aquest grup, Joan C. Martí hi intervindrà presentant les qualitats i la història d’una selecció dels millors vins de la nostra terra.

L’espai on es desenvoluparà el tast és, també, singular: la quarta figura. Es tracta de la part superior del celler de la cooperativa, una nau industrial de 1957, que actualment és en funcionament, ocupada per un celler privat. Sota cobertes de rajola vista, ferro i fusta, i per sobre d’una cadena de producció vinícola a ple rendiment, els assistents s’asseuran en taules per sobre dels cubs que formen tres corredors de 4 metres d’ample cadascun i que estan connectats entre ells per 4 ponts. Tota la superfície superior està envoltada per una barana de forma que l’espai és càlid, segur i, sobretot, d’una bellesa difícil de descriure.