Al Tall, Obrint Pas, Aspencat, Orxata Sound System, Miquel Gil, Pep Botifarra i Pepet i Marieta són caps de cartell del festival que se celebrarà els dies 11,12 i 13 de juliol a Benlloch (la Plana Alta). Xavi Castillo s’encarregarà de posar el seu l’humor irreverent i punyent a la setena edició del Feslloch. L’abonament anticipat per als tres dies es posarà a la venda per 28 €. Enguany el festival comptarà amb un nou escenari situat al camp de futbol de Benlloch. Ja es pot veure el primer vídeo promocional del festival al web oficial www.feslloch.com

El Feslloch, el festival de música en valencià que organitzen l’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana – Reviscola i l’Associació Cultural Pitxurrull, comença aquesta setmana la difusió de les novetats per a la setena edició d’aquesta important trobada musical de tres dies.

Les dates de celebració del Feslloch l’han convertit en el tret d’eixida de les diferents programacions de concerts que es duran a terme durant els mesos de juliol i agost. Actualment el Feslloch és una fita ineludible per al públic que busca conéixer les novetats del panorama musical fet en la nostra llengua i una oportunitat única per escoltar en un mateix espai els  grups i cantants consolidats del País Valencià.

Al Feslloch 2013 destaquen les actuacions d’Al Tall i Obrint Pas, les dues formacions musicals valencianes que han marcat tendència durant diverses generacions i que enguany han anunciat la seua retirada dels escenaris. El Feslloch esdevindrà, per tant, una oportunitat única per assistir a l’actuació en directe del grup que va recuperar i reinventar la tradició musical d’arrel valenciana, en el cas d’Al Tall i de la formació que va obrir nous fronts musicals fets en la nostra llengua, Obrint Pas. Tots dos han marcat un abans i un després en la música en valencià i es pot afirmar que han estat impulsors cabdals de la proliferació actual de grups valencians que estan fent música d’estils molt diversos i en valencià.

Al Tall i Obrint Pas faran acte de presència al Feslloch el divendres 12 de juliol. Eixe mateix dia està confirmada l’actuació d’Orxata Sound System que aterrarà al festival per presentar a les terres de la Plana el seu darrer disc, 3.0, publicat en desembre de l’any passat. Aquest segon dia de festival està carregat de noms consolidats del panorama musical valencià. La programació musical del divendres arrancarà amb l’espectacle Nus, de Miquel Gil i Pep Botifarra.

El festival, que des dels seu origen està concebut com el concert de cloenda de La Gira d’Escola Valenciana, començarà dijous 11, tenint com a plat fort l’actuació de Pepet i Marieta, que presentaran el seu darrer treball discogràfic, Lo mon d’un mos.

El Feslloch es completarà amb nombroses actuacions de gran nivell programades per a dissabte, entre les quals cal destacar la d’Aspencat. El grup de la Marina Alta presentarà Essència, el seu disc acabat d’eixir del forn, amb la intenció de continuar creixent com a grup gràcies al seu directe potent i convincent. Unes hores abans, a la vesprada, l’actor Xavi Castillo tornarà a l’escenari del Feslloch, aquesta vegada, per presentar l’espectacle Veriueu-ho:especial Escola Valenciana, un muntatge farcit de Wertgonya i moltes altres barbaritats del context polític i social valencians.

El cartell complet del Feslloch 2013

La programació completa del Feslloch es farà pública el pròxim dilluns 13 de maig. Hi ha previstes les actuacions de més de 20 grups musicals, així com de dj’s i xarangues.

El festival comptarà un any més amb activitats culturals, divulgatives, lúdiques i esportives al llarg de cada jornada, que inclou projeccions de documentals, presentacions de publicacions i diversos tallers.

A més, enguany, com a novetat, hi haurà una actuació de teatre en valencià, resultat del grup guanyar del concurs que ha convocat l’entitat Reviscola.

L’organització està estudiant, com en anteriors edicions, l’organització d’una xarxa d’autobusos que permeta l’arribada a Benlloch des de diferents indrets del país.

El nou Escenari Gran

La novetat més destacada pel que fa a les infraestructures del festival, és el canvi d’ubicació del que es coneix com a Escenari Gran. Enguany estarà situat en el camp de futbol, on fins ara es muntava la zona chill-out del festival. Aquest és un espai més ampli que permetrà situar allí mateix les paradetes de materials i també, en aquesta ocasió, paradetes de menjar, que estaran ubicades en la mateixa zona de l’escenari on es fan els concerts.

Els abonaments i les entrades del Feslloch 2013

L’abonament dels tres dies té un preu de 28 € si es compra de forma anticipada fins el 2 de juliol. El preu de l’abonament a partir del 3 de juliol serà de 35 €.

Si es volen adquirir entrades anticipades només per al divendres 12 de juliol, el preu és de 16 € si es compren la botiga on-line d’Escola Valenciana fins el 2 de juliol. E preu en taquilla serà de 20 €.

El preu en taquilla per assistir al festival només el dijous 11 de juliol és de 6 euros  i el dissabte 13 de juliol el preu de taquilla serà de 16 €.

Punts de venda d’entrades

Els abonaments anticipats es podran adquirir a partir del 27 de maig a través de la botiga on-line d’Escola Valenciana: www.escolavalenciana.org/feslloch2013

La setmana del 13 de maig s’anunciaran els punts de venda física dels abonaments anticipats i es comunicarà a partir de quina data es poden adquirir.

Més informació

Tota la informació actualitzada es publicarà al web del Feslloch www.feslloch.com . També es podrà consultar a www.lagira.cat i al Facebook i al Twitter del festival.

Ja podeu veure el primer vídeo promocional del Feslloch 2013:

http://www.youtube.com/watch?v=EpDnz1NkuJs&feature=youtu.be