feslloch11S’ha confirmat la programació cultural que us oferim per al divendres 12 de juliol a l’Auditori del festival. A més, hem llançat el segon vídeo promocional del festival, el que en terminologia feslloquera anomenem Fespot, amb l’habitual sentit de l’humor que caracteritza aquestos audiovisuals. A més, un avancem el primer tema del disc de Vertigen, el nou grup de Josep Nadal, que presenta disc el 28 de maig i que farà un dels seus primers concerts al Feslloch, el dissabte 13 de juliol. Els abonaments físics anticipats estaran als punts de venda el dilluns 27 de maig.

Les vesprades del divendres 12 i el dissabte 13 de juliol, l’organització del Feslloch ha destinat l’Auditori per a programar documentals, presentacions publicacions i col•loquis sobre la música en valencià.

La programació del divendres ja està tancada. Feliu Ventura presentarà el documental La memòria de la música, que ha dirigit el mateix cantautor de Xàtiva i està basat en la gira que va fer l’any passat pels escenaris de l’Urugua, Argentina i Xile. En paraules del mateix Feliu Ventura: “És un documental sobre com la música serveix per mantindre viva la memòria. Crec que amb els últims esdeveniments al voltant de l’esclariment de la mort de Víctor Jara, quaranta anys després, aquesta tesi pren sentit. Perquè ha estat el seu art que ha transcendit i ha contribuït a la cerca del final de la impunitat”.
Josep Vicent Frechina, un dels crítics musicals de més renom al País Valencià, realitzarà una xarrada sobre el poeta Vicent Andrés Estellés i la música en valencià. A més, ha coordinat el disc Demà serà una cançó, un compilatori de 20 temes que musiquen 20 poemes d’Estellés entre els quals hi ha referents com Ovidi Montllor. Així mateix, ha estat l’autor del llibre La cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns, que ha esdevingut una obra de capçalera en aquesta matèria.

La vesprada de divendres es completa amb dues aproximacions a la trajectòria d’Al Tall, que eixe mateix dia oferirà un dels seus últims concerts a l’Escenari Gran del festival. D’una banda, Víctor Mansanet presentarà el seu llibre Al Tall. Música per a un poble i es projectarà el documental Al Tall, cantar rasant la terra del director Daniel Martín.

Tal com afirma Víctor Mansanet en la seua obra: “Amb Al Tall, el poble valencià recupera el cant espiritual de la senzillesa i la melodia que amera de tradició la nostra cultura. Aquesta formació representa, potser com cap altra, la veu del poble que canta i balla”.

Aquesta setmana, a més, l’organització del Feslloch ha llançat el segon vídeo promocional, un Fespot carregat d’humor, que es fa servir del futbol per tal d’anunciar el cartell complet del festival i les principals novetats. Des dels inicis del festival, una de les activitats esportives de més afluència és la lliga d’equips que s’organitza en el context del festival i en la qual participen un bon gruix de feslloquers. Enllaç al Fespot més futbolístic del Feslloch: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fupOCwm8lY8

Una de les novetats musicals del Feslloch 2013 és l’actuació a l’Escenari Gran, el dissabte 2013, de Vertigen, un nou grup fruit de la col•laboració entre Josep Nadal, cantant de La Gossa Sorda, i de Joan Palomares, un jove autor i compositor de Bellreguard. Hui el grup ha llançat el primer tema del seu disc Intent de poema, que presentaran el pròxim 28 de maig. El tema Màquina avant està en la línia del que pretén ser Vertigen, que en paraules dels seus creadors “és la melodia incessant dels temps d’incertesa i canvi que vivim, l’espiral de paraules clares i sons encesos”. Enllaç per escoltar el primer tema que acaba de llançar el grup: http://www.youtube.com/watch?v=OpW9Oxvny5w

Abonaments anticipats per als 3 dies: 28 euros fins el 2 de juliol
Ja sabeu que podeu fer la compra a través de la nostra botiga on-line a www.escolavalenciana.org/feslloch2013

El dilluns 27 de maig podreu comprar els abonaments anticipats a:

• Seu d’Escola Valenciana a Castelló
• Seu d’Escola Valenciana a Alacant
• Seu d’Escola Valenciana a València
• Centre Social Terra (València-Benimaclet)
• La Murta (València-Benimaclet)
• El racó de la corbella (València)
• Ca Revolta (València)

A mesura que s’establesquen més punts de venda us mantindrem informats.