La Gossa Sorda fa retronar el Feslloch amb “La Polseguera”. Dotze grups i solistes omplin de música en valencià l’Auditori del festival i l’Escenari Principal.

public_concert_lagossasorda01
Ahir el Feslloch sonava també a comiats. Agraviats i Mugroman van segellar el seu adéu als escenaris davant dels feslloquers i feslloqueres. En el primer cas, el grup de la Plana deixa els escenaris de forma indefinida després de 15 anys d’existència, quatre discos publicats i desenes de concerts a l’esquena. Per la seua banda, Mugroman s’acomiada amb la gira “Lluna d’estiu” després de 12 anys, de cinc discos publicats i de més de 300 concerts.

Una de les grans sorpreses de la nit va ser el grup d’Occitània Goulamas’K, que va sorprendre molt gratament al públic amb el seu contagiós esperit festiu i reivindicatiu. Goulamas’k va nàixer el 1999 a “la garrigue de Béziers”. La música del grups es caracteritza per una barreja de sons i estils: ska, rock, reggae, punk, músiques tradicionals, dub…amb cançons interpretades en francés, occità, català i castellà, les llengües natals dels músics del grup.

Bajoquea Rock va xafar per primera vegada el Feslloch amb “Vint-i-cinc anys fent l’haca”, el seu últim disc i van triomfar amb el rock rural, de poble, senzill i directe, nodrit per les seues vivències quotidianes viscudes a la comarca del Camp de Túria.

Hui és l’últim dia del Feslloch 2014 amb onze actuacions musicals i una gran diversitat d’activitats paral•leles. L’organització estima que la xifra final d’assistents dels tres dies arribarà com a mínim als 10.000 assistents.