Aquest acte forma part de la ronda de xarrades informatives que el festival de música en valencià de Benlloch està realitzant en diversos centres educatius de les comarques de Castelló. Per a la comunitat educativa de l’UJI s’ha fet una promoció especial d’abonaments anticipats del festival a 25 € i es poden adquirir on-line a www.escolavalenciana.org/ujifeslloch

presentaciouji04

L’organització del festival ha dissenyat xarrades destinades als instituts de les comarques de Castelló amb la intenció d’acostar a l’alumnat de Secundària i Batxillerat el ric i divers panorama de la música feta per grups i solistes que canten en valencià, així com les propostes musicals i les diferents activitats del festival.

“Volem que els joves de les comarques de Castelló i els qui estudien en l’UJI coneguen de primera mà el Feslloch, un festival que cada any reuneix milers de persones durant tres dies en la nostra localitat vinguts de sud a nord de les comarques valencianes”, ha assegurat Ana Edo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Benlloch.

La presentació del festival ja ha passat per instituts de poblacions com Castelló, Nules, Almenara, Benicarló, Torreblanca, Montanejos, Vila-real o Benassal.

El dijous 22 de maig és el torn de la Universitat Jaume i de Castelló, que acull un acte a les 12 hores amb una xarrada informativa per a tota la comunitat universitària i una actuació en acústic de Malagana, el grup de Borriol que presentarà alguns temes del seu nou disc “Inventant revoltes”.

Malagana és un dels cinc grups musicals de les comarques de Castelló que formen part del cartell del Feslloch 2014. Els altres són: Tom Bombadil, Agraviats, Skandinat i Indezents.

L’Organització ha fet enguany un esforç per ampliar l’oferta musical de grups de les comarques del nord del País, atés que el festival se celebra a Benlloch, localitat de la Plana Alta, i es pretén que el Feslloch siga un estímul perquè siguen cada vegada més els grups de les comarques de Castelló que s’animen a cantar en valencià.

Així mateix el Feslloch 2014 es completa amb un cartell que inclou un total de 30 formacions i solistes, a més d’activitats esportives i culturals.

En aquesta edició l’UJI col•labora en el festival tant en l’organització de l’acte de presentació com en una promoció especial de 150 abonaments anticipats per a la seua comunitat universitària a 25€, el preu de l’abonament anticipat per a la resta dels assistents és de 28€.