Dos anys després que Frida anunciara que canviava a un format amb banda, arriba Gegants (Autoedició, 2018), l’esperat disc del grup valencià de rap. Les anteriors referències del grup eren Free Rap (Autoedició, 2013) i Neologismes (Autoedició, 2014).

El nou treball conté dotze temes produïts per Pau Paredes (Modelo de respuesta polar, Amatria, Elyella), productor valencià que s’ha encarregat de l’enregistrament, arranjaments i masterització del nou disc. A més, l’àlbum compta amb les col·laboracions de grans noms de l’escena com Xavi Sarrià, Dani Redó (Vadebo), Charly Efe, Don Dada, Tesa o Xavi Banyuls (La Raíz). Frida va ser fundat per Tom i J.Winston, presentant-se com una formació clàssica de rap (2 cantants i un Dj), amb la qual van trepitjar un bon nombre d’escenaris arreu del territori valencià. Ara, Frida ha donat un salt qualitatiu en tots els aspectes, tant a nivell musical com de composició de la seua nova formació. A més de les veus i les bases instrumentals, en el nou format trobarem instruments típics dels conjunts de rock: guitarra, baix, bateria, etc.

La nova proposta musical sembla que ha quallat, no debades Frida va ser la formació musical guanyadora de l’edició de 2017 del certamen Sona la Dipu, marcant dues fites en el concurs: ser el primer grup que cantava en valencià que participava en la convocatoria; i ser el primer grup de rap que guanyava el concurs. Tanmateix, tot i que Frida empra el valencià habitualment, també incorpora versos en altres llengües en les seues cançons, uns temes que estan plens de crítica social i tenen multitud de referències a l’actualitat.

www.facebook.com/Fridagrup
fridagrup.bandcamp.com