Des que Maria Arnal i Marcel Bagés van publicar 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017), no han deixat de presentar-lo per diferents escenaris d’arreu de l’estat espanyol i de recollir tota classe de lloances i beneplàcits. La seua trajectòria musical, però va començar uns anys abans, amb els EP Remescles, acoples i melismes (Autoedició, 2015) i Verbena (Compartir Dóna Gustet / Fina Estampa, 2016).

Premi Ciutat de Barcelona de Música pel seu segon EP, Verbena, escollit Millor Single Nacional per la revista Rockdelux i Obra Artística de l’any segons els lectors de Time Out, la vocalista de Badalona i el guitarrista de Flix continuen la cadena de transmissió de la música popular de la millor manera possible: tot creant cançons pròpies que s’incorporen al seu projecte de remescla de gravacions de camp, arxius digitalitzats i fonoteques de la Península Ibèrica.

El repertori de 45 cerebros y 1 corazón es nodreix d’un concepte fonamental: la memòria. El títol del disc remet a una lletra que Maria Arnal va escriure en llegir la noticia de l’aixecament d’una fosa de la Guerra Civil a La Pedraja (Burgos).

Música de gran qualitat, compromesa i honesta, que parla d’allò que recordem i d’allò que ens volen fer oblidar.

www.maimb.cat
www.finaestampa.es/ca/artistes/maria-arnal-i-marcel-bages/_artista:18