Nuc són un grup format a la comarca de La Safor (País Valencià) que fusiona rock i indie amb alguns tocs de pop. Un estil que ve influenciat de grups com Biffy Clyro, Vetusta Morla, Los Planetas…
L’any 2016 van llançar-se a l’aventura i decidiren gravar el seu primer treball. L’encarregat de produir, aconsellar i donar forma final a les cançons de Arran del mar (Autoedició, 2017) va ser Mark Dasousa a Atomic Studio.

Les cançons parlen de tot allò que els dóna vida cada dia; amor, tristesa, ràbia, lluita… Són cançons fetes des del sentiment, des de l’experiència de viure cada moment.

La banda ha estat guardonada com a grup revelació de la dotzena edició dels Premis Ovidi 2017 que concedeix cada any el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en valencià
L’essència del grup, Deo, compositor impregnat d’estils musical, barreja la dolçor de la seua veu amb una potent guitarra rítmica. Als arranjaments de guitarra tenim Josep, el qual dóna el color que necessiten les cançons de la banda. Completen el grup Michel, jove baixista de Gandia i Jesús, l’encarregat de matisar cada so, de donar ritme a tot allò que sona al capdavant de la seua bateria.

nucbanda.bandcamp.com/album/arran-del-mar