Pau Alabajos va començar la seua carrera artística cantant als carrers de València, a l’ombra del Micalet. L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords). Després van arribar Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Mural del País Valencià (Bureo Músiques, 2013), Pau al Palau (RGB Suports, 2014) i L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016), un CD enregistrat a Nashville (Tennessee, Estats Units) amb el productor nordamericà Brad Jones que marca un abans i un després en la carrera musical del cantautor de Torrent.

En març del present any ha publicat Ciutat a cau d’orella (Bureo Músiques, 2018) amb la producció artística de Santos & Fluren i enregistrat als estudis Blind Records de Barcelona. L’àlbum és un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés en el 25é aniversari de la seua mort.

La ciutat a la qual fa referència el títol de l’espectacle va molt més enllà de l’escenografia arquitectònica o de l’atrezzo de places i carrers d’una metròpolis concreta. Els versos que canta Pau Alabajos són una mirada furtiva a través del forat del pany, una polaroid que immortalitza les vides entrellaçades d’un barri, d’un poble, d’un país. Un tractat de geografia humana, la banda sonora de tantíssimes carícies, mossos i arraps: una parella que es besa apassionadament en un terrat, entre els fils d’estendre la roba; dos antics amants que es troben al replà de l’escala i conversen sobre banalitats; un home que escriu quan cau la nit i fa inventari d’un amor a prova de bombes… Un espectacle sincer i intimista, que convida a la confidència i va enlairant-se amb la complicitat dels espectadors.

www.paualabajos.com