Smoking souls naix l’any 2010 a Pego (la Marina Alta). Després de publicar L’espenta (Autoedició, 2013) i Nòmades (Propaganda pel Fet, 2015), en 2017 publiquen Cendra i or (Propaganda pel Fet), treball amb el qual fan un pas de gegant en la seua trajectòria, no debades estem davant d’un disc ple de melodies que apunten a les emocions, on apareixen guitarres contundents que trenquen els murs de la desil·lusió, i on les lletres reconstrueixen l’èpica del dia a dia. Tot plegat, un àlbum que explica perquè el quartet de la Marina Alta ocupa hui un lloc prominent en l’escena musical valenciana.

El creixement d’Smoking Souls té unes arreles profundes. Són representants d’una generació de joves que des de menuts han explorats els territoris ocults de la música. Joves crescuts als temps de la incertesa però que han après a guanyar-la a colp de cançó. Ho han mamat als paisatges de la seua comarca, una terra on han germinat un bon grapat dels grups essencials de l’escena musical del País Valencià.

Amb Mark Dasousa als controls, els Smoking Souls han sabut exprèmer aquesta essència. Però amb formes i inquietuds pròpies.Els seus directes en són una prova. Les cançons naixen de dins i l’allau sonora crea una atmosfera única. Autenticitat, humilitat i honestedad en majúscules. I pura adrenalina. Unes sensacions que han corregut de boca a orella fins a convertir-los en un indiscutible referència en la nostra música.

www.smokingsouls.net/ca
www.propaganda-pel-fet.cat/index.php/cat/artistes/smoking-souls