Dos anys després de publicar Simis (Mésdemil, 2016), Sva-ters ha anunciat que plega veles i que 2018 serà l’any de la seua “despegira”. Abans de la seua última referència discogràfica, el grup d’Alcàsser havia publicat tres àlbums: A foc (Autoedició, 2002), Berlangastyle (Autoedició, 2006), Sexe putxero i rock and roll (Autoedició, 2011).

Van reaparéixer en l’escena musical amb disc nou sota el braç en 2016, amb un treball cuit a foc lent al local d’assaig. Asseguren que això va ocórrer perquè el grup s’havia tornat a juntar pel plaer de tocar i així va ser com van anar component nous temes i recuperant les sensacions dels assajos. El resultat: un disc que marcava un gran salt qualitatiu en la trajectòria del grup i que els ha portat a actuar en un bon grapat de concerts en els últims dos anys dos anys.

Simis – enregistrat i mesclat a Atòmic Estudio, per Mark Dasousa – plasma els anys d’experiència del grup i dels seus compinents, molts dels quals formen o han format part d’altres formacions d’estils musicals ben diversos. En el disc destaca el treball de Pau Seguí, “Txikuto”, antic bateria del grup, implicat en la part de producció musical i arranjaments. El disc va ser masteritzat per Jorge Pérez a Morgana Music Studio (Riba-roja de Túria).

Sva-ters, que ja han tocat quatre vegades al Feslloch, s’acomiadaran del festival desgranant bona part del seu repertori, caracteritzat per lletres divertides i compromeses, i un estil musical eclèctic i molt variat (l’ska clàssic, el rock, el reggae, o sons llatins com ara la cúmbia o la salsa), passat pel filtre personal del grup d’Alcàsser.

mesdemil.bandcamp.com/album/sva-ters-simis
www.facebook.com/Sva-Ters-1421881174774895