VADEBO es va formar a la ciutat de València a l’estiu de 2013, fruit de la unió d’antics components d’altres bandes de la ciutat i d’algunes que encara estaven en funcionament.
Amb cinc anys de vida i més d’un centenar de concerts al llom, el grup ha publicat el seu darrer treball La por (Maldito Digital, 2018). El disc ha estat produït per Sam Ferrer, que ha treballat amb grups com El Último Ke Zierre, La Raíz, Zoo, Auxili, Trahstucada… En el nou projecte, VaDeBo mostra la seua evolució com a banda: sons més electrònics i major presència del rap. Pel que fa a les lletres, s’aprecia la clara voluntat de mostrar-se més directes, més contundents, amb un fort compromís polític.

Al disc trobem les col·laboracions de Machete en Boca, Josep Panxo (La Raíz), Laura Esparza i Adrià Salas (La Pegatina).

VADEBO pren el seu nom de l’expressió utilitzada just abans de començar una partida en el joc de la pilota valenciana. L’expressió és un avís a la resta de jugadors i al públic que l’escalfament ha acabat. Utilitzant aquest paral·lelisme, el grup vol fer joc amb cada nou disc que trau al carrer, i iniciar així una partida de la qual no sap el seu resultat però que espera estiga plena d’experiències per gaudir i créixer donant el màxim fins que acabe el joc.

www.vadebo.org
vadebo.bandcamp.com