El Feslloch dóna pas a la seua segona jornada de la mà de Fermin Muguruza i el projecte Botifarra a Banda, seguit de Tirant lo rock, Judit Neddermann i Mash Masters entre altres.
El Festival de Música en Valencià, amb tots els seus serveis en actiu, segueix d’aniversari. Grans i menuts ja han gaudit dels concerts i les activitats programades per l’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana i l’Associació Cultural Pitxurrull per a celebrar #DeuAnysFeslloch.

La jornada de dijous ha marcat el tret d’ eixida del X aniversari del Feslloch. El Festival de Música en Valencià, ja ens ha fet vibrar al ritme D’Aspencat, Lilit i Dionís, Assekes, Skatuttipresto i Calmoso & The Black Fang. Una Jornada oberta i gratuïta per les ones radiofòniques del 107.8 FM, gràcies a la col·laboració de Ràdio Vox UJI.

La jornada de divendres no perdrà punt. Intensitat, art i diversitat seguiran definint aquests #DeuAnysFeslloch. Des de primera hora de la vesprada tindrem actuacions a l’auditori de Benlloch. La nova proposta de Mireia Vives amb Borja Penalba no deixarà indiferent a ningú; amb sons eclèctics i experimentals, aquest duet ens farà sentir les seues inquietuts i deixarà veure com es configura el món des del seu punt de vista.
Altres dues veus femenines també tindran lloc en aquest espai particular del Feslloch. Eva Dénia, en un format més íntim i proper, ens presentarà el seu últim treball conjunt amb la violoncel·lista Merxe Martinez. “Quan Abril era Abril” mostra la seua part més personal amb composicions pròpies, que després d’una dilatada trajectòria, es perfilen definint una interpretació molt subjectiva de la música valenciana. Per altra banda, Judit Neddermann ens presentarà el seu segon disc en solitari “Un segon”. Un seguit de 10 cançons que són un reflex de la seua experiència més sincera i visceral.
Tornarem a l’escenari Ovidi per a viure una de les jornades més esperades d’aquest Feslloch 2016. El nou projecte amb banda del cantautor Valencià Pep Gimeno “Botifarra” , agermanarà músics de diferents indrets de territori valencià i català, sota la batuta del director de la Banda de Benlloch, Josep Sancho. La formació , anomenada “Per Amor a l’Art”, compartirà un ampli repertori amb un públic molt diferent a l’habitual i en format macro.
Una llarga trajectòria és el que defineix el grup encapçalat per Miguel Angel Landete. Senior i el Cor Brutal vénen a celebrar el que serà també el seu dècim aniversari al Feslloch. El rockandroll en valencià per excel·lència, amb 7 projectes discogràfics editats i més de 250 directes, celebrarà aquests #DeuAnysFeslloch per a deixar clar que encara els queda molt de rock que oferir.

Un altre directe, sense precedents i amb l’al·licient de l’exclusivitat és el que ens vindrà a presentar Fermin Muguruza. El cantant basc , acompanyat de la New Orleans Baske Orkestra presenta “Irun meets New Orleans”. El peculiar projecte, nascut de la visita de Muguruza a la ciutat de New Orleans, crearà una especial connexió entre el Feslloch i les arrels de Lousiana, fent-nos ballar i vibrar al ritme d’ aquesta Brass Band internacional a la mitjanit del divendres dia 8.
Des de Vila-real vindran a Benlloch amb nou disc els Tirant Lo Rock. El grup, que ja ha visitat diverses localitzacions de l’ estat espanyol, presentarà el seu últim treball “Massa cops”. Rock alternatiu i punk rock amb crítica intensa amb la veu femenina d’Ainoa Ferrer.
Tot seguit, els Vadebo també arribaran amb novetats. Mestissatge carregat d’estils, principalment en valencià i missatge cultural de lluita per una societat més justa i lliure.
Tot seguit, Inèrcia farà sonar el 10 temes que formen el seu nou disc “Sendes Salvatges” , ple d’ influències de bandes com Biffy Clyro, Foo Figters o Berri Txarrak. Sentit crític per obrir nous camins que sorprendran a més d’un.
Els directes de l’ escenari Ovidi aniran alternant-se amb el nou espai musical estrenat amb motiu dels #DeuAnysFeslloch : Pupil·les Dilatives pujaran a l’escenari Escarbat a presentar la seua nova referència “Benvinguda al Desbarat” produït per Mark Dasousa.

Reivindicació feminista procedent de Benimaclet que fusiona reggae, ska i drum&Bass per a fer-nos ballar amb els seus nous ritmes
We are not Brothers, amb el seu projecte industrial i post-punk de música electrónica, pujaran a l’ Escarbat l’ a l’entrada de la matinada.
I per últim, amb la responsabilitat de mantindre la temperatura tropical fins a la matinada, els Mash Masters portaràn el Carib a la província. A colp de Calipso, Mento i Boogaloo ens faran ballar amb els seus originals “Mashup”: el còctel de mescles perfecte per a la matinada del segon dia de festival.